Kan Low Code een bijdrage kan leveren aan inzichten bij pandemieën?
De smartphone moet de meest essentiële navigator worden in de uitbraakgebieden van Coronavirus. Hoe kunnen wij de intelligente lockdown nog slimmer maken met behulp #lowcode? Een mooi voorbeeld realiseert Openasapp.com in Duitsland om te laten zien waar het virus zich momenteel wel en vooral niet actief is. Hieruit is de COVID 19 Radar App ontwikkelt, een geweldig initiatief, zou dit ook in Nederland werken?

Nu de wereld in de ban is van de corana pandemie kunnen slimme apps via #cybermonitoring een bijdrage leveren aan het verkleinen van de verspreiding. Met low code apps kan snel inzicht worden gegeven in besmettingsgevaar via mobiele apps. Maar is dit ook wenselijk? Qibiq denkt van wel en omarmt low code tooling samen met Openasapp.com

Een onderzoek uit Duitsland levert het inzicht dan maarliefst 70% van de Duitsers zou meewerken aan de COVID 19 app, ondanks dat het een inbreuk oplevert in hun privacy om zo andere te helpen.

“Die digitalen Anwendungen treffen auf eine hohe Bereitschaft zur Mithilfe in Deutschland: Laut einer Umfrage des Datenschutzdienstes Usercentrics würden knapp 70 % der Befragten in Deutschland persönliche Daten weitergeben, um sich und andere zu schützen.”

Met Open Data en Slimme Apps beter inzicht in veiligheid

Onze doelstelling is technologie inzetten om snel goede inzichten te leveren. Vaak zijn er op verschillende vlakken doelstellingen, van strategische zoals meer omzet of winst in een gesegmenteerde markt tot tactische, meer leads of opt-ins’ of operationele, zoals met minder kosten meer werk kunnen doen. Maar nu richt qibiq zich ook belangenloos op goede doelen. Zoals nu bij het Corona virus het geval is. Natuurlijk zullen de inzichten op basis van vrijwilligheid gelden. Deel je idee dan kijken we of we dit gratis kunnen gaan realiseren. Denk hierbij aan non-profit doeleinden. Qibiq zoekt de samenwerking op met bedrijven en instellingen voor apps die het coronavirus helpen bestrijden door goede informatie hierover in de samenleving te delen. Ideeën voor apps zijn welkom. De beste zullen worden gemaakt in samenwerking met Openasapp.com. 

Hoe werkt het maken van een low code app?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

“Ontdek de 1001 mogelijkheden van slimme app ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een app is om alle straten en gebieden te identificeren waar geen besmettingsgevaar meer is”.

Elmar Duiveman, Qibiq
Meer weten over lowcode app ontwikkeling? Druk op deze buitton

Deel je idee om een geweldige app te maken met Qibiq & Openasapp.com

  Over qibiq

  Qibiq inspireert! Heb je vragen over onze artikelen neem gerust contact op.

  Recent werk

  Recente reacties

   Contact Details

   Mobiel: +31 0624465858
   Email: elmar@qibiq.nl

   qibiq tweets

   For privacy reasons Twitter needs your permission to be loaded.
   Ik Accepteer
   Neem contact op